fbpx

Begravningsband

Snart i butik – Biologiska satinband – hållbara och miljövänliga band till krans och sorgbukett med ett supertryck – Super Satin och Super Satin NEO 

100% biologiskt nedbrytbart och klimatsmart – Ett bra val

Leveranstid 2-4 Arbetsdagar

Visar 6–10 av 23 resultat

Vi söker Florister – samarbetspartners

Är du blomsterhandlare eller florist kan du få månadsfaktura på alla dina beställningar, ring eller maila oss för Åf-priser.

En sista hälsning på Engelska

Det kan vara svårt att komma på vad man ska skriva som avsked på Engelska. Vi har några förslag vad man skriva på våra Ribbons:

Forever in our thoughts
Gone but never forgotten
Thinking of you always
You will be sorely missed
May you rest in peace
With love and fond memories
In loving memory
Always in my heart
Rest in peace

Peace out
Till we meet again

 

 

Begravningsband

Ett begravningsband, även känt som ett sorgband eller ett kondoleansband, är en symbolisk gest som används vid begravningar eller i samband med dödsfall. Det är vanligt att sätta ett band runt en krans, bukett eller annan blomsterarrangemang för att visa respekt, kondoleans eller sorg för den avlidne och deras familj.

Begravningsbandet är vanligtvis tillverkat av satin eller annat liknande material och kan ha olika färger och texter. Ofta bär det en text som uttrycker medkänsla, kondoleans eller en sista hälsning till den avlidne. Exempel på vanliga texter är ”I kärlekens minne”, ”Vila i frid”, ”Tack för allt”, eller namnet på den avlidne. Det kan också vara ett personligt meddelande eller en hälsning från de som skickar blommorna.

Begravningsbandet är en traditionell gest för att visa stöd och medkänsla vid begravningar. Det är en symbolisk handling som ger möjlighet för människor att uttrycka sin sorg och visa omtanke för de efterlevande.

kransband creme med guldtext

Gör om Instagram till minnesida

Rätten att bli glömd – ”The Right to be forgotten”

2014 bestämde EU att man har den möjligheten att radera irrelevant eller överflödigt innehåll om sökresultatet inte stämmer.

Källa: Datainspektionen (Begär borttagning enligt europeisk dataskyddslag av innehåll som indexerats på Google sök)

Rätt att få sina personuppgifter borttagna – Gäller ej Brottsregister, skatteregister, PDL information, folkbokföringsuppgifter etc

Vad är en personuppgift?

Personuppgifter är all slags information som kan knytas till en levande person. Det kan röra sig om namn, adress och personnummer. Även foton på personer klassas som personuppgifter. Ja, till och med ljudinspelningar som lagras digitalt kan vara personuppgifter även om det inte nämns några namn i inspelningen. IP nummer, coccies, bilder, försäkringsnummer, kontokortsnummer, bilnummer.

Nu är våren här och förgätmigej är i vacker blå blom – “glöm mig ej” – Enligt legenden hur namnet kom till var på medeltiden, när en riddare och hans fästmö gick längst en flod plockade han en bukett med förgätmigej. Men hans rustning var så tung så han föll i vattnet, strax innan han drunknade kastade han buketten till sin älskade och skrek: FÖRGÄT MIG EJ…..

Om historien med riddaren och hans fästmö skulle inträffa idag, hade det kanske filmats, lagts ut på internet och delats i en viral snurra. Eftersom dataskyddsförordningen enbart ger skydd åt levande personer, skulle den avlidne riddaren inte ha något skydd för sin personuppgifter, men kanske fästmön. Om hon inte vill dela den tragiska händelsen med stora delar av omvärlden.